2015. november 11., szerda

Lak poszt 1# - Diy étkező dekor

 Ígértem nektek, hogy írok pár /egy k-ás:)/ lakberendezős posztot.
Mivel mostanság költözünk össze a párommal, pár sarkot hangulatosabbá és otthonosabbá tettem, hogy mind a ketten jól érezzük magunkat. Persze, még koránt sincs semmi befejezve, de pár olcsóbb ötlettel is fel lehet dobni a lakást. Nem gondolok itt nagy barkácsolásra, meg komolyabb bútorfestésre...néha az is elég, ha csinálunk egy hangulatos rendet. Ha jó a lakás hangulata, vagy akár egy egy sarok, akkor szívesebben tartjuk rendben. Én legalább is így vagyok vele.
Hónapokkal ez előtt egyáltalán nem érdekelt a lakberendezés, az egész ott kezdődött, hogy egyrészt kellett vennünk egy új gardróbszekrényt kettőnknek, amiben mind a ketten bőven elférünk, plusz a páromnak is bele kell férni a szolgálati ruháinak. - na ez is megér egy misét, hogy hol lehet kapni, szép, letisztult, fehér hatalmas nagy gardróbszekrényt ami nem kerül egy vagyonba. Másrészt a konyhában a fal mellől le kellett szereltetnem ablak felújítás miatt egy hosszú polcot, ami a konyhaszekrényemmel szemben volt. Aztán rájöttem, hogy a koszos polcokat nem akarom vissza szereltetni a falra... így kénytelen voltam rendet rakni a konyhaszekrényeimben, és kiszanálni egy csomó mindent, hogy elférjek, és ne kelljen hat csetreszt arra a polcra díszként még rátenni. Így aztán akkora hely lett, hogy már tágasnak is hat.
Pár olcsóbb ötletet ezzel kapcsolatban már leírtam a receptgyűjtős blogomba. IDE linkelem nektek.
  Közben elvégeztem egy kis gyorstalpaló, netes lakberendező tanfolyamot Dittánál.
Az ő blogját, tanfolyamait ajánlom nektek jó szívvel, sokat lehet tanulni tőle. Végre valaki, aki elismeri a fehér fal létjogosultságát. :D Érdemes bekukkantani, vagy feliratkozni hozzá a hírlevélre, mert ingyen tanfolyamok is előfordulnak!
A másik oldal amit szívesen ajánlok, az a Houzz óriási lakberendezős, fénykép gyűjteményes oldala. Van okostelefonra Appja is! Facebookkal lehet bejelentkezni, és belül lehet gyűjteményes galériákat létrehozni, szóval elmenteni ötletként ami megtetszik.
Nekem sokkal jobban bejön, mint a pintest! Rendkívül sok kategóriára vannak osztva a fotók! Szobák, stílusok, helységek...utána azon belül színekre is rákereshetsz. Sőt az egyik menüpontban kérhetsz angolul segítséget, ilyenkor a többi tag, vagy egy egy szakértő válaszol a megoldhatatlan problémákra. :)
Van hírlevél, de ez is megjelenik folyamatosan az egyik listában.
Szóval itt rengeteg kép és ötlet van. És az ötlet a lényeg, a legapróbb is számíthat, hogy pl hogy rendezzünk el valamit, vagy milyen színeket párosítsunk össze...

És akkor a diy étkező dekorról...
Már régóta meg volt otthon egy vékonyabb papíripari raklap, amit annó anyuméknál a kertünkben lemeszeltem diszperzittel, mert akkor jöttek divatba ezek a fotózási hátterek, és én is erre a célra készítettem.
Sokáig a hűtő mellé volt bedugva, mire pár hónapja odapróbáltam az étkező asztal fölé, hogy milyen lenne ott... és nagyon megtetszett, úgyhogy most már fel is tetettem.
Jócskán eltakar a randa téglatapétából ami a konyhámat randítja körben, de közben kijelöli az étkező helyét.
Még szerzek pár szöget, és mindenféle dekor jöhet rá.. a karácsonyi koszorúim, vagy egy kép, vagy akár több kép....


Bocsánat a hülye fotóért, de olyan keskeny a konyha, hogy nem tudok jobbat...


Az asztalterítők - a legalsó a Kikából van, felette a keskeny futó a Jyskből, a tányérok és a tányéralátétek az Ikeából.

Van nálatok van felújtás? Hogy haladtok vele? :)

12 megjegyzés:

  1. Sosem lesz befejezve, szerintem egy lakásban/házban nincs olyan, hogy végeztünk, hátradőlük, mert mire minden kész, lehet festetni megint :D
    Nálunk van okker, sárga és zöld fal, nem fehér, az anyáméknál van, eléggé rémisztő a fehér ajtókkal és ablakokkal, nekem jobban tetszett még a tapéta is.
    Tényleg kicsi az étkező rész, de egy kinyitható asztal nem megoldás, ha vendégek jönnek? Nálunk azért nincs soha családi banzáj, mert csak hatszemélyes az asztal és mi vagyunk négyen, a kanapé is csak 4 személyes és 12-en vagyunk és akkor a srácok még nem is hoztak barátnőt. Aztán mit csinálunk? Elmegyünk a naaaaagy kétszintes házba és ott nyomorgunk a szintén nem nagyobb asztalnál és kanapén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "sosem lesz kés"z, az olyan nyugtalanító a számomra. Inkább legyen a megelégedésemre egyenlőre olyan, amire éppen telik, mert aztán nem lehet ezt győzni pénztárcával. A festő is megmondta nekem a tutit, hogy a fehér fal olyan semmit mondó, majdnem elzavartam a frászba. Olyat fest amit mondok neki, oszt kész. Drága páromat is próbálta forszírozni, mindenféle színes cirkalomra, hogy kontraszt legyen. Kicsi a lakás és a legvilágosabb a fehér, másrészt könnyű hozzá igazítani a dekorációt. :) Ráadásul gyerek korom óta a fehér falhoz vagyok szokva, ez van, ilyen genetikai torz lettem. :D
      Egyenlőre nem tartok családi banzájt, azt anyuméknál tartjuk, nála van a központ. egy kinyitható asztal meg nem kis befektetés. :)

      Törlés
    2. Ízlésekről nem lehet vitatkozni :)
      Mi lassan 10 éve lakunk a lakásban, először volt egy ágy+szekrény+asztal székekkel és konyhaszekrény. Ennyi. Na ahhoz képest nincs készen. A töküres nappali és töküres gyerekszoba volt a kiindulópont. Másnál amikor látogatóban voltunk, gyerek sehol, aztán már fullra berendezve a szobája. Mindig veszünk, amit éppen kell, azért nem vagyunk készen soha, mert változnak az igények, átrendezünk, még nagyon lenne mit alakítani.

      Törlés
    3. Na igen az a jó, ha inkább a változó igényekhez vesszük a bútorokat, előre felesleges nagybevásárlást csinálni, csak jól átgondoltan érdemes beruházni. :)

      Törlés
  2. Ne is kérdezd! Egy hónapon át folyt itthon a felújítás, pedig "csak" a konyha-fürdő-előszoba volt felújítva, de felbolydult vele az egész lakás. A nagyszoba konkrétan konyhává avanzsált három-három és fél hétre. De végre rend van, ráadásul imádom az új csempét, meg az előszoba szalagparkettjét. :3
    Konyhába, kamarába én is a fehér falakat preferálom. Most sikerült rávenni arra is a szüleimet, hogy a fürdőt is átfessük a régi halványkékről fehérre.
    Mi már elég régóta magunk meszelünk, tízévente hívünk egy ismerőst, aki ért hozzá, bár már arra is volt példa, hogy ez a hozzá értő "mester" ember még úgy se csinálta meg, amilyen előtte volt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a halvány, meg világoskék a fürdőszobába az a halálom. A párom öccsét beszéltem rá, hogy ehelyett festesse valami melegebb árnyalatúra a fürdőszobát, mivel a fehér ellen igencsak tiltakozott. Meg lett, szép is lett! :)) Én is megpróbálok egy kis festést, de nem egyszerű a dolog, mert a konyha mindenhol tapétázva van, és már nagyon unom ezt a téglamintát, meg randa is! :D

      Törlés
  3. Nagyon rusztikus és szép kis sarok. Én nekem tetszik a dekórációd nagyon.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kis cukker lett, nekem nagyon bejön! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés