2014. október 14., kedd

Őszi Glamour-haul

 
  Nem terveztem el. hogy mit is szeretnék vásárolni pontosan a Glamour napokon, bár ebből elsőre úgy tűnhet, hogy áldozatul estem a spontán vásárlás ördögének. Ez egyáltalán nem így van. Eléggé átgondolt vagyok a ruhatárammal, és a kozmetikumokkal kapcsolatban is. Így a Glamour napokat a ruhatáram őszi megújulására használtam fel. Ez már csak azért is rám fért mert, minden ősszel farmerben járok, és fekete bőr sportos cipőben. Semmiféle nőies őszi ruhám a felsőkön kívül nem volt. Még csak szoknyát sem, vagy mintás harisnyát sem húztam. Ezt hívják elkényelmesedésnek...
Úgyhogy ideje volt kilódulni a komfort zónából. Ehhez egy kis lendületet adott az, hogy már van pár igényesebb ruhám, amit év közben szereztem be. Van márkásabb, és van turkált darab is köztük.
  Nálam a legfontosabb szempont, hogy azt a kifinomultságot, amit a munkámban, blogomban tükrözök, a ruhatáramban is megjelenítsem. Így aztán nem ragaszkodom márkákhoz vagy üzletekhez. Ha egyszerűen nem találok semmit ami tetszene, akkor nem is veszek semmit. Viszont ha egyetlen egy darab van, ami jól áll rajtam, tetszik a minta, a kidolgozás, akkor elhozom. Vagy kivárok egy jó akciót. Ez azért általában a kis szériás daraboknál jelent gondot, hogy sajnos az akciók folyamán méret hiányos lesz.
 Szerettem volna egy szép őszi csizmit, amit legginghez is hordhatok. Csinos nőies hegyesebb orr formával, alacsonyabb sarokkal, ami nem bumszli, nem bot, nem western! Ezt a klasszikusabb darabot választottam a Deichmannból. És ennyi pénzért kívül bőrből van! Aminek nagyon örültem, ugyanis kiskorom óta nagyon kötődöm a bőrhöz, és annak a jellegzetes szagához. Sajnálom, hogy a belső bélések nem bőrből készülnek, ugyanis a bőr elnyeli a párát, nem pedig visszaveri, mint a műbéléses cipőknél, amikben egy idő után fázni kezd a láb. Már egy jó bőrből készült talpbélés is segíthet ezen, én például a Humanicba szoktam venni ilyet. Igaz drágább, de nem darált bőr hulladék van összepréselve, hanem tényleg jó minőségű növényi cserzésű talp bélést kapunk.
A másik dolog, hogy ezek a csizmák kis szériásak. Én nem is értem, hogy behoznak egy legyártott szériát, amiből minden méretet el akarnak adni. A reális az lenne, ha a közép méretből többet gyártanának. Egy két nagyobb üzletben tartanak csak két szériát. Szóval megint csak rohanhatunk a szezon elején, nehogy elfogyjon... Nem szólva arról, hogy minden cipőt fel kell szerszámozni ahhoz, hogy elő tudják állítani.
És a másik gyakori hiba...
Ami bőrből van az vagy régi módi, vagy ódivatú. Ezekben a nagy népszerűségnek örvendő cipőboltokban gyakran futok bele ebbe a problémába. Néha nem tudom, hogy a tervezők hová teszik az agyukat. :D
Nyanyás cipőt nem hordok és kész, még ha bőrből van is!
A Deichmann oldalán az összes cipőbolt raktár készlete fel van tüntetve, így meg lehet nézni, hogy van e még az adott méretből, vagy nincs, sőt az üzletet is érdemes előtte felhívni.





Nos ennyit a cipőkről...
A Glamour kupont a kozmetikumokon kívül egy szoknyára használtam fel a Camaieu-ben. Nagyon megtetszett ez az átmenetes kötött minta. Nem is nyomott, hanem az anyaga ilyen zsakard mintás.
Egy vastag dzsörzé anyag /jersey :))/ ami nem túl meleg, viszont kényelmes viselet ősszel, tavasszal.
Nagyon szép a szoknya eldolgozása a derék résznél így rövidebb pulóverrel, vagy felsőkkel is lehet hordani.
Már nyáron vettem ettől a márkától egy szép szoknyát, ott megvártam amíg féláron adják... :)) Érdemes feliratkozni hozzájuk hírlevélre, szoktak küldeni az akciókról értesítőt.


Ezt a mintás harisnyát választottam hozzá a Calzedoniából.

Még jött velem egy szürkéskék pulóver az F+F-ből -a Glamour napok előtt, ami akciós volt, féláron vettem meg.
Bár most olvastam, hogy állítólag a kuponnal még lejött volna 20%. Egyébként, most pont ilyen pulóver van az új kínálatban, csak barack színben. Féláron 3250.- volt. Leájultam, hogy a Hádában az akasztós boltokban, már egyes darabok elérik a 2500, 3500 forintot, számomra ezekben az üzletekben a turkálás el is vesztette a varázsát.


A párom a Premier Outletbe akart kimenni velem együtt, épp tíz éves az Outlet center. Sikerült kijutnunk...óriási volt a tömeg. Borzasztó... :D Én össz-vissz egy zöldes szürke Mango sálat vettem magamak 5000,. helyett 1000.- F-tért, ami nagyon jól megy a menta pulóvereimhez is. A többi kilószámra gyártott műanyag ruhára nem voltam kíváncsi, jobban kedvelem a természetes anyagokat, amik nem izzadnak rá az emberre. A másik jó dolog, hogy ettünk ott egy isteni finom gyrost...úúú.. :))


És végül a kozmetikumok...
Eleve elhatároztam, hogy én plázás drogériába a Glamour napokon nem megyek. Ha egy kisebb üzletben is megkapom amit szeretnék, akkor megkapom, ha meg nem akkor nem.
A Müllerben pénteken voltam, akkor még istenes volt a dolog, de így is korán felhalmozódott a sor a pénztáraknál. A Dm és Rossmann üzleteit a Váci úton kerestem fel a Westend mellett... ott lézengtek a vásárlók, úgyhogy a fel nem használt kuponjaimat a nézelődő lányok között szétosztottam... :D
A kuponokat egyébként az utolsó héten szereztem be a Kiskegyeddel, így 200.- Ft, a Hölgyvilágban is szokott lenni, ott 220.- :)



  • S-he lakk 282 - valami türkiz nekem mindig kell...
  • L'oreal Collection Privée J-Lo's Nude
  • Essence Road Trip asphalt effect
  • Catrice Metallure C03 Metalight itt tesztelve
  • Gliss Kur Oil Nutritive Balzsam - féláron jött velem, ugyanis az Ázsia centerben szoktam szerezni 600.- Ft körül. Így jobban megérte, bár nem ezt a fajtát szoktam venni. Attól tartottam, hogy mézes illata van, amit nem igazán kedvelek. Nagyon kellemesen csalódtam, ugyanis mandarin illatú, remélem beválik.

Egy fotó lemaradt, úgyhogy pótolom az Essence oldaláról. Még megvettem a 60 life's a cherry korallos pirosítót a Rossmannban, ahol egy 100.-assal olcsóbb ez a széria mint a Müllerben! Ez a szín sokkal élénkebb élőben!





Itt le is álltam, szerintem a Joy-napokra nem megyek...
Kicsit hosszúra sikerült ez a bejegyzés, annak ellenére, hogy ezen a héten nagyon elfoglalt vagyok.
Remélem élveztétek...

Ti hogy jártatok a Glamour napokkal?

3 megjegyzés:

  1. Nem volt most szükségem kozmetikumra, amit használok, az többnyire gyógyszertári, vagy netről rendelem. A többi meg kitart szerintem jövő októberig. Ruhát egy bizonyos helyen veszek, oda nem jó a kupon.
    Azért az nem igaz, hogy a bőr lábbeli többnyire nyanyás, a Humanicban mindig jó bőrcipők vannak.
    A szoknya nagyon tetszik! Szerintem a farmer is nőies, csak nem edzőcipővel, hanem pl. a fenti csizmával vagy más cipellővel. Attól függ, persze, hová mész :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okés a Humanic kivétel... :))
      Én sem edzőcipőre gondoltam, hanem sportos bőr cipőre, a csizmivel tényleg tök jó a farmer... :))

      Törlés
  2. De jó dolgokat vettél :)
    Kíváncsian várom a lakkteszteket :)

    VálaszTörlés