2014. július 21., hétfő

Maimani - Csiki'dam

Mielőtt elkezdeném a mai mani...:D ez jó mai mani... elemzését, szeretném mindenkinek megköszönni a rengeteg gratulációt a maikűrvadászatomhoz! Köszönöööm!

Na...akkor csiki'dam...nappal dolgozok, éjjel körmölök...
Íme a ruha inspiráció ami alapján a manit készítettem. Mennyi csodaszép szín összekombinálva. És még van benne rengeteg lehetőség.


A chevron minta nekem még nagy falat, úgyhogy készítettem inkább egy jó kis fagyi csíkosat.




A sárga - Claire's  Lovely - szép hideg pasztell sárga - mint a citromos joghurt. Van egyébként egy olcsóbb, kicsit melegebb verziója is, nemsokára megmutatom.
A rózsaszín a Moyra Pastel Shades- 607
A menta - Catrice 56 Minter Wonderland - most kifutó! Futás!
Az ezüstös csíkok - Aden multicsillámos dekorlakk
Fedőlakk - Moyra Mega Gloss

 Természetesen nem muszáj beleőrülni az összes körmön a csíkozódásba, elég 2-3-ra is felkenni.
Balkézen meg annyit amennyi éppen jól sikerül. Egyszínű körmökkel váltakozva is csudajó!
Néhány tapasztalat:
A legbelső ívet egy rétegben jól fedő lakkal - itt a rózsaszín lenne az-, keskeny ecsettel a legkönnyebb szabadkézzel megfesteni.
Ha nem megy, akkor jöhet a cellux. A rétegeket egymás mellé festettem.
A sárga lakk középen volt a legjobb, a széleken könnyen egyenetlen, és tejfölös lett.
A menta azért került csak a körömvégekre, mert a Catrice ecsete széles, tehát a köröm hegyén a legkönnyebb vele lavírozni.
Mivel szabad kézzel festett keskeny csíkokról van szó - általában két réteg kellett, ezek nem lettek a legtökéletesebbek ugye..sem fedésben, sem a széleiken. A fedésen a Moyra mega gloss lakkal segítettem, eltünteti a csíkozódásokat, kicsit betömi a lyukakat, és szárítja a lakkot. A titka, hogy hígan, folyósan kell felkenni a köröm felületére, besűrűsödve fabatkát sem ér. A sötétebb szín száradjon meg rendesen, különben belemosódik fedőlakkozáskor a világosabbakba... mmmm... :D
Az egyenetlen szélek meg eltüntethetők ezzel a szupi ezüstös dekorlakkal.
 Moyra lakkhígítót is vettem, pár lakkom besűrűsödött. Megijedtem, hogy ha beleszagolok, biztos nem maradok egyben...de hála a jó istennek, műgyümis rágógumi szagú... :)) Viszont a kiömlőnyílása katasztrófa....lapos, középen egy lyukkal. Természetesen nem ott, hanem a peremén folyik le a hígító....áááááááááááááááááááááá


3 megjegyzés: